VEGE-65853684
Nowy produkt
"Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora". [Anna Bikont]
Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,41 zł.
1 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Tytuł | Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać |
Autor | Jaś Kapela |
Wydawnictwo | Wydawnictwo Krytyki Politycznej |
Miejsce wydania | Warszawa |
Rok wydania | 2018 |
Seria | Seria z morświnem |
Format | A-5 |
Oprawa | MKS-miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 332 |
Wersja językowa | polska |
Numer wydania | 1 |
ISBN/ISSN/ISMN | 978-83-65853-68-4 |
EAN/UPC | 9788365853684 |
Stan | nowy |
Czas wysyłki | 3 -5 dni od momentu dyspozycji wysyłki lub płatności |
"Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposób przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz „polskiego mięsa”.
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo–Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery".
[z informacji na okładce]