Veganism, vegetarianism, animal rights

Reduced price!

-10%

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela View larger

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

VEGE-65853684

New product

"Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora". [Anna Bikont]

Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com

More details

31,41 zł tax incl.

34,90 zł tax incl.

Data sheet

Title Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Author Jaś Kapela
Publisher Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Place of publication Warszawa
Published 2018
Publishing series Seria z morświnem
Size A-5
Cover paperback with wings
Number of pages 332
Language version Polish
No. of edition 1
ISBN/ISSN/ISMN 978-83-65853-68-4
EAN/UPC 9788365853684
Book condition new
Shipping time about 3-5 days from receiving the payment

More info

"Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposób przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz „polskiego mięsa”.

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo–Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery".

[z informacji na okładce]

Write a review
POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela


Follow us on Facebook