Jeśli trafiła(e)ś tu szukając konkretnego produktu, ale prowadzący do niego link nie zadziałał, skorzystaj z wyszukiwarki na stronie. Dziękujemy!

  • przez:
    - koszyk (z rejestracją lub bez)
    - e-mail (z podaniem nr telefonu)
    - whatsapp (na stronie produktu)
  • - Kurier Pocztex: 15 zł
    - Paczkomaty Inpost: 18 zł
    *Płatność przy odbiorze: dopłata 5 zł

    - Odbior osobisty w Krakowie: 0 zł

Indeks: BAH

Wydawca: Narodowe Zgromadzenie Duchowe Bahaitów w Polsce

BAHA'U'LLAH I NOWA ERA. WPROWADZENIE DO WIARY BAHA'I

(4)
Książka Baha'u'llah i Nowa Era przetłumaczona została na język polski przez Lidię Zamenhof, córkę znanego twórcy międzynarodowego języka Esperanto. Zetknąwszy się po raz pierwszy z wiarą baha'i podczas Światowego Kongresu Esperantystów, została ona później gorącym wyznawcą tej wiary, stając się prawdopodobnie pierwszą bahaitką w Polsce.
5,00 zł
Więcej

Indeks: VEGE-93278503

Wydawca: Hatteria.pl

ZWIERZĘCY BRACIA. ROZWAŻANIA O ETYCZNYM ŻYCIU Edgar Kupfer-Koberwitz

(1)
"Zwierzęcy bracia" to refleksja na temat życia etycznego i jednocześnie namiętny apel przeciwko obojętnemu i okrutnemu traktowaniu zwierząt, napisany ponad 70 lat temu przez byłego więźnia obozu koncentracyjnego w Dachau, wegetarianina Edgara Kupfer-Koberwitza. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com
25,00 zł
Więcej

Indeks: BAH

Wydawca: Narodowe Zgromadzenie Duchowe Bahaitów w Polsce

WSPÓLNOTA BAHAICKA. ZAŁOŻENIA, DĄŻENIA I CELE

(1)
Broszura Wspólnota Bahaicka. Założenia, dążenia i cele to publikacja, która ma na celu przybliżenie czytelnikom podstawowych informacji o wierze Bahá'i i jej wspólnocie. Wiara baha'i w Polsce ma swoje korzenie w latach 20. XX wieku, kiedy to pierwsi wyznawcy tej religii zaczęli osiedlać się w kraju. Od tego czasu wspólnota baha'i rozwijała się,...
3,50 zł
Więcej
Wszystkie bestsellery
  • Rabat
ROŚLINNA KUCHNIA REGIONALNA Paweł Ochman
  • ROŚLINNA KUCHNIA REGIONALNA Paweł Ochman

ROŚLINNA KUCHNIA REGIONALNA Paweł Ochman

VEGE-66500877

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Zapomniane i nowe dania w wersjach roślinnych.

Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,91 zł.

49,90 zł
44,91 zł Zniżka 10%
Brutto

Najniższa cena w ciągu 30 dni: 44,91 zł

Ilość
Dostępny, wysyłka 2-5 dni

Opis

Poznajcie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalne miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się, jak smakują ziemniaki z jagodami, „pizza” z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami.

Dowiedzcie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca – choćby takich, że wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci.

Przygotujecie z prostych i tanich składników wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.

Poznajcie regionalną kuchnię naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem.

„Paweł Ochman – czyli Weganon – był pierwszym wegańskim blogerem kulinarnym, który szczerze mnie zainteresował nie tylko jako genialny kucharz, ale również człowiek o wielkim sercu. Z wielką radością (i jeszcze większym ślinotokiem) przeczytałam jego kolejną książkę. Nie spodziewałam się, że dania, które kojarzą mi się tak bardzo mięsnie, można tak łatwo przyrządzić w wersji roślinnej! Wielkie brawa! Polecam tego Weganona z całych sił!”

– Zofia Zborowska

„Tradycyjne potrawy z kanonu dziedzictwa kulinarnego naszego kraju teraz w wersji roślinnej. W dodatku z prostych i łatwo dostępnych składników. To pierwszy tego rodzaju przewodnik po Polsce – są tu najważniejsze przepisy potraw ze wszystkich województw. Wyjątkowość tej książki polega nie tylko na bardzo czytelnym przedstawieniu receptur, ale także na ukazaniu arcyciekawych informacji o kuchni regionów”.

– dr Dominik Orłowski, Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej

„Hanna Szymanderska, niezapomniana kronikarka polskiej kuchni regionalnej, doczekała się wreszcie godnego następcy. Paweł Ochman uzupełnia jej dorobek fascynującym zbiorem roślinnych przepisów ze wszystkich zakątków Polski. To książka o wyjątkowych walorach nie tylko kulinarnych, lecz także historycznych i etnograficznych. Znakomity przewodnik po kraju, przesiąknięty smakiem zapomnianych przysmaków z kuchni naszych babć”.

– Basia Starecka, dziennikarka, autorka bloga NakarmionaStarecka.pl

„Pierwsza publikacja na polskim rynku, która prezentuje dziedzictwo kulinarne Polski w wersji tylko roślinnej. Do jej niewątpliwych atutów należy sposób prezentowania receptur oraz przepiękne fotografie. Znajdują się tu również ciekawostki na temat poszczególnych smakołyków, postaci, wydarzeń i miejsc historycznych, co – w mojej opinii – stanowi o jego wyjątkowości. Polecam wszystkim, którzy interesują się dziedzictwem kulinarnym naszego kraju, są ciekawi nowych smaków i chcą eksperymentować w kuchni”.

– prof. Dorota Świtała-Trybek

Szczegóły produktu
VEGE-66500877

Opis

1) Tytuł
Roślinna kuchnia regionalna
1) Autor
Paweł Ochman
1) Wersja językowa
polska (pl)
2) Wydawnictwo
Marginesy
2) Miejsce wydania
Warszawa
2) Rok wydania
2020
2) Numer wydania
1
4) Liczba stron
344
4) Format
B-5
4) Oprawa
miękka ze skrzydełkami (mks)
5) Czas wysyłki
3 -5 dni od momentu dyspozycji wysyłki lub płatności
6) ISBN/ISSN/ISMN
978-83-66500-87-7
6) EAN
9788366500877

Specyficzne kody

EAN13
9788366500877
Komentarze (0)
Oceń
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: VEGE-24166169

Wydawca: Wydawnictwo Amber

MISTERIUM ŻYCIA ZWIERZĄT Karsten Brensing

(0)
Tajemny język, niewiarygodne praktyki seksualne, imprezowanie, myślenie abstrakcyjne, uczucia i marzenia. Na podstawie najnowszych badań naukowych i własnych obserwacji Karsten Brensing, biolog morski i doktor etologii, odkrywa przed nami niezbadane tajemnice życia zwierząt. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com Najniższa cena z...
31,36 zł 44,80 zł
Więcej

Indeks: VEGE-93278503

Wydawca: Hatteria.pl

ZWIERZĘCY BRACIA. ROZWAŻANIA O ETYCZNYM ŻYCIU Edgar Kupfer-Koberwitz

(1)
"Zwierzęcy bracia" to refleksja na temat życia etycznego i jednocześnie namiętny apel przeciwko obojętnemu i okrutnemu traktowaniu zwierząt, napisany ponad 70 lat temu przez byłego więźnia obozu koncentracyjnego w Dachau, wegetarianina Edgara Kupfer-Koberwitza. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com
25,00 zł
Więcej

Indeks: VEGE-76881416

Wydawca: Zakład Wydawniczy Nomos

PRAWA ZWIERZĄT. BARDZO KRÓTKIE WPROWADZENIE David DeGrazia

(0)
Czy zwierzęta posiadają prawa osobiste? Jeżeli tak, to jakie następstwa niesie za sobą ten fakt? Jak wygląda życie psychiczne zwierząt i jak należy rozumieć ich dobro? David DeGrazia udziela odpowiedzi na te pytania, a następnie bada ich konsekwencje dla sposobu w jaki traktujemy zwierzęta. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com...
33,16 zł 34,90 zł
Więcej

Indeks: VEGE-66140677

PONAD PRZEKONANIAMI. WEGANIE, WEGETARIANIE I MIĘSOŻERCY PRZY JEDNYM STOLE Melanie Joy

(0)
"Dla wegan i wegetarian, których troska i poświęcenie są prawdziwym darem dla naszej planety; mam nadzieję, że ta książka odda wam coś z tego, co dajecie światu. I dla waszych sojuszników". Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,92 zł.
33,92 zł 39,90 zł
Więcej

Indeks: VEGE-66611450

Wydawca: Pozostałe

FARMAGEDON. RZECZYWISTY KOSZT TANIEGO MIĘSA Philip Lymbery, Isabell Oakeshott

(0)
Farmagedon jest wołaniem do naszego sumienia, wezwaniem do ujrzenia w hodowli przemysłowej jednej z najbardziej przerażających przyczyn marnowania żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia wód oraz rosnącej liczby chorób cywilizacyjnych. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com Najniższa cena z...
44,91 zł 49,90 zł
Więcej

Indeks: ANT-3802-K

Wydawca: Pozostałe

KUCHNIA WEGAŃSKA Magdalena Pieńkos

(0)
Książka zawiera przewodnik po popularnych wegańskich produktach oraz 100 przepisów na sycące śniadania, wzmacniające koktajle, zachwycające przekąski, a także wyśmienite zupy, dania główne, desery i ciasta. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,91 zł.
23,31 zł 25,90 zł
Więcej

Indeks: VEGE-80156388

Wydawca: Wydawnictwo Czarna Owca

MIĘSOHOLICY Marta Zaraska

(0)
Badając potężny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych pramatek, autorka ujawnia oddziaływanie sił, które sprawiają, że wciąż trwamy w uzależnieniu od zwierzęcego białka. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,99 zł.
33,99 zł 39,99 zł
Więcej
Zobacz także:

Indeks: VEGE-80593428

Wydawca: Pozostałe

KUCHNIA WEGAŃSKA Magdalena Pieńkos

(0)
Książka zawiera przewodnik po popularnych wegańskich produktach oraz 100 przepisów na sycące śniadania, wzmacniające koktajle, zachwycające przekąski, a także wyśmienite zupy, dania główne, desery i ciasta. Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,91 zł.
26,91 zł 29,90 zł
Więcej

Śledź nas na Facebooku