Weganizm, wegetarianizm, prawa zwierząt

Obniżka!

-10%

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela Zobacz większe

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

BON65853684

Nowy produkt

"Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora". [Anna Bikont]

Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com

Więcej szczegółów

31,41 zł

34,90 zł

Cechy produktu

Dostawa Kurier, Paczkomat, Poczta, Odbiór osobisty
Czas wysyłki do 3 dni od momentu dyspozycji wysyłki lub płatności
Autor Jaś Kapela
Tytuł Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Wydawnictwo Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Seria Seria z morświnem
Rok wydania 2018
Miejsce wydania Warszawa
Numer wydania 1
Wersja językowa polska
Liczba stron 332
Format A-5
Oprawa miękka ze skrzydełkami
ISBN/ISSN/ISMN 978-83-65853-68-4
EAN/UPC 9788365853684

Więcej informacji

"Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposób przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz „polskiego mięsa”.

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo–Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery".

[z informacji na okładce]

Opinie

Napisz opinię

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

"Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora". [Anna Bikont]

Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com

Śledź nas na Facebooku