Weganizm, wegetarianizm, prawa zwierząt

Ostatnie wpisy

Obniżka!

-10%

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela Zobacz większe

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

BON65853684

Nowy produkt

"Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora". [Anna Bikont]

Dodatkowy kod rabatowy dostępny na stronie: www.infovege.com

Więcej szczegółów

31,41 zł brutto

34,90 zł brutto

Cechy produktu

Tytuł Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Autor Jaś Kapela
Wydawnictwo Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Miejsce wydania Warszawa
Rok wydania 2018
Seria Seria z morświnem
Format A-5
Oprawa MKS-miękka ze skrzydełkami
Liczba stron 332
Wersja językowa polska
Numer wydania 1
ISBN/ISSN/ISMN 978-83-65853-68-4
EAN/UPC 9788365853684
Czas wysyłki 3 -5 dni od momentu dyspozycji wysyłki lub płatności

Więcej informacji

"Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposób przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz „polskiego mięsa”.

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo–Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery".

[z informacji na okładce]

Napisz opinię
POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela

POLSKIE MIĘSO. JAK ZOSTAŁEM WEGANINEM I PRZESTAŁEM SIĘ BAĆ Jaś Kapela


Śledź nas na Facebooku