Słowniki i encyklopedie

Krzysztof Bartnicki SŁOWNIK KULINARNY (POLSKO-ANGIELSKI) Zobacz większe

Krzysztof Bartnicki SŁOWNIK KULINARNY (POLSKO-ANGIELSKI)

TER

Nowy produkt

35,00 zł brutto

Cechy produktu

Autor Krzysztof Bartnicki
Tytuł Słownik kulinarny
Podtytuł polsko-angielski
Redakcja Władysław Chłopicki, Joanna Gołąb
Wydawnictwo Tertium
Rok wydania 2010
Wersja językowa polsko-angielska
Liczba stron 81
Format 140 x 230 mm
Oprawa miękka
ISBN/ISSN/ISMN 978-83-61678-20-5
EAN/UPC 9788361678205

Więcej informacji

Słownik kulinarny to trzecia - po Słowniku stopni i rang oraz Słowniku nowomowy - część pomyślanego w 1999 roku projektu przedstawienia ekwiwalentów polsko-angielskich przydatnych a pominiętych (lub nie dość celnie podanych) w innych dziełach leksykograficznych dostępnych na rynku. Jak każda pozycja z bieżącej serii - niniejszy słownik ma trzy główne zadania:
1) praktyczne (wspomagać pracę tłumaczy, praktyków przekładu),
2) źródłowe (być bazą danych przydatną filologom, teoretykom przekładu),
3) promocyjne (uwzględniać słownictwo z literatury sience fiction).

Autor ma nadzieję, że użytkownicy Słownika zechcą omawiać podane propozycje, przedstawiać inne, być może celniejsze ekwiwalenty, które mogłyby być uwzględnione w internetowej wersji Słownika.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Krzysztof Bartnicki SŁOWNIK KULINARNY (POLSKO-ANGIELSKI)

Krzysztof Bartnicki SŁOWNIK KULINARNY (POLSKO-ANGIELSKI)

Produkty powiązane

Śledź nas na Facebooku